Σάββατο, 18 Μαίου 2024



Εισαγωγή

Επιμέλεια Άρθρων

Κατάλογος Άρθρων
Εκλογές Μάϊος 2023

Εκλογές Ιούλιος 2019

Εκλογές Μάιος 2019

Εκλογές Σεπτέμβριος 2015

Εκλογές Ιανουάριος 2015

Εκλογές Μάιος 2014

Εκλογές Ιούνιος 2012

Εκλογές Μάιος 2012

Εκλογές 2010

Εκλογές 2009

Εκλογές 2007

Εκλογές 2006

Εκλογές 2004

Εκλογές 2002

Εκλογές 2000


Στείλτε το άρθρο σας

Επικοινωνία

 

 

DIGITAL ELECTIONS VERSION

Το πολιτικό μήνυμα των εκλογών

του Γιάννη Τζαννετάκου, υποψήφιου υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς, 30/9/2002

Η Αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός μέσα από τον οποίο μπορούμε όλοι οι πολίτες να αγωνιστούμε και να συμμετέχουμε στη λήψη των αποφάσεων προκειμένου να λύσουμε τα προβλήματα της καθημερινής ζωής μας.

Οι εκλογές στην "Υπερνομαρχία" είναι πολιτικές. Πολιτικό είναι και το μήνυμα το οποίο θα στείλουν οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου στην κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση Σημίτη έχει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες ως προς την υποβάθμιση της καθημερινής ζωής των πολιτών του Λεκανοπεδίου. Την καλπάζουσα ανεργία. Την κρίση στην Παιδεία. Την υποβάθμιση της Υγείας. Τον κρατικό τομέα που ταλαιπωρεί, αντί να στηρίζει τους πολίτες, εκείνους τους πολίτες, οι οποίοι βλέπουν το βιοτικό επίπεδό τους να πέφτει. Έχει ευθύνες η κυβέρνηση για το γενικότερο αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν καθημερινά οι Αθηναίοι και οι Πειραιώτες.

Ο Συνδυασμός μας έχει την πείρα, το Πρόγραμμα και την αποφασιστικότητα να αγωνιστεί για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Η κυρία Μαίρη Τσανάκη και ο κύριος Θανάσης Βεζυργιάννης διαθέτουν μακρά πείρα στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου έχουν παρουσιάσει σημαντικό έργο. Ο Συνδυασμός μας θα διεκδικήσει μαχητικά από μια συγκεντρωτική και ανίκανη κυβέρνηση τις αναγκαίες για την Υπερνομαρχία αρμοδιότητες και επαρκείς πόρους, ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ο Συνδυασμός της κυρίας Φώφης Γεννηματά είναι ένας κυβερνητικός Συνδυασμός. Αυτό τα λέει όλα. Αποτελεί προέκταση της κυβερνητικής εξουσίας. Και αυτή θα υπηρετήσει. Είναι επίσης ένας Συνδυασμός παντελώς άπειρος σε θέματα Αυτοδιοίκησης.

Όσοι είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση Σημίτη και το έργο της στο Λεκανοπέδιο, ας στηρίξουν τον κυβερνητικό Συνδυασμό. Όμως η μεγάλη πλειοψηφία, η οποία θέλει αλλαγές στη ζωή της πόλης μας, καθώς και μια ελεύθερη, διεκδικητική και μαχητική Αυτοδιοίκηση, θα ψηφίσει τον Συνδυασμό μας και θα στείλει το πολιτικό μήνυμά της στην κυβέρνηση Σημίτη.

Διότι ορισμένα σημεία και στοιχεία στη ζωή της πόλης μας πρέπει επιτέλους να αλλάξουν! "Ελεύθερη Αυτοδιοίκηση Τώρα". Το όνομά μας είναι η ταυτότητά μας. Το στοίχημά μας. Η δέσμευσή μας.

Σε αυτό πιστεύουμε και αυτό υποσχόμαστε να πραγματοποιήσουμε. Αυτή είναι η απάντησή μας στη γκρίζα καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι ζουν στην περιοχή που καλύπτει το πολυπληθέστερο τμήμα της Αττικής και της χώρας.

Εκείνο λοιπόν το οποίο χαρακτηρίζει περισσότερο τον Συνδυασμό μας, είναι αυτό που δηλώνει το όνομά μας: Πιστεύουμε στην πραγματικά Ελεύθερη Αυτοδιοίκηση. Και θέλουμε τώρα να την καταστήσουμε πραγματικότητα στην Υπερνομαρχία Αθηνών και Πειραιώς.

Η Αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός μέσα από τον οποίο μπορούμε όλοι οι πολίτες να αγωνιστούμε και να συμμετέχουμε στη λήψη των αποφάσεων προκειμένου να λύσουμε τα προβλήματα της καθημερινής ζωής μας. Και να δουλέψουμε μαζί, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Πιστεύουμε σε μία Αυτοδιοίκηση που να είναι αληθινά Ελεύθερη, διότι μόνο τότε μπορεί να επιτελέσει αποτελεσματικά τον ρόλο της.

Όταν η Αυτοδιοίκηση είναι ελεύθερη από δεσμεύσεις απέναντι στην κυβέρνηση, τότε μπορεί να διεκδικήσει. Μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της κοινωνίας των πολιτών. Να δώσει μάχες για να κερδίσει από την κεντρική εξουσία όσα χρειάζονται και δικαιούνται οι πολίτες ώστε να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Όταν η Αυτοδιοίκηση είναι ελεύθερη από κομματικά και άλλα συμφέροντα, τότε μπορεί να ενώνει και να εκφράζει όλους τους πολίτες. Μπορεί να είναι κοινωνικά δίκαιη. Μπορεί να προτάσσει το συμφέρον του τόπου και του κοινωνικού συνόλου. Πέρα και πάνω από οτιδήποτε άλλο.

Όταν η Αυτοδιοίκηση είναι ελεύθερη από το άγχος του πολιτικού κόστους και τον κομματισμό, τότε μπορεί να είναι τολμηρή και ταυτόχρονα πρακτική. Μπορεί να αντιμετωπίζει - και, κυρίως, να λύνει - προβλήματα.

Όταν η Αυτοδιοίκηση είναι ελεύθερη από πολιτικές προκαταλήψεις και τη λογική του παρελθόντος, τότε μπορεί να οδηγήσει μπροστά. Τη μάχη μας υπέρ της Ελεύθερης Αυτοδιοίκησης θα τη δώσουμε τώρα!

Μπροστά μας βρίσκουμε τα χρόνια που χάθηκαν από την κυβερνητική αδιαφορία, αφού η σημερινή κυβέρνηση έχει οριστικά επιλέξει να μην αντιμετωπίζει τα προβλήματα του Έλληνα.

Η Υπερνομαρχία πρέπει να αποκτήσει περισσότερες αρμοδιότητες και περισσότερους πόρους, ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των πολιτών. Πρέπει να γίνει αποτελεσματική και πραγματικά χρήσιμη στον πολίτη. Πρέπει να εφαρμόσει νέες ιδέες. Να προσφέρει πιο σύγχρονες υπηρεσίες.

Δεν θέλουμε να περιοριστούμε στις διαπιστώσεις των προβλημάτων. Θέλουμε και να εργαστούμε, σε συνεργασία με τους Δήμους, ώστε αυτά να επιλυθούν. Από τα "μικρά" της κάθε γειτονιάς έως τα μεγάλα προβλήματα των Δήμων και του Λεκανοπεδίου. Προς αυτή την κατεύθυνση εκπονείται το Πρόγραμμά μας, το οποίο θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις άμεσες ανάγκες του και θα παρουσιαστεί σύντομα.

Οδηγός μας είναι το όραμά μας για την Αττική του αύριο. Την περιοχή η οποία, σε δύο χρόνια, θα υποδεχθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα όνειρο ζωής για γενιές ολόκληρες. Θέλουμε ένα Λεκανοπέδιο με περισσότερη ασφάλεια για τα παιδιά μας. Πληρέστερες υπηρεσίες στους πολίτες. Καθαρότερο περιβάλλον. Καλύτερη ποιότητα ζωής. Ένα Λεκανοπέδιο που θα είναι στο επίκεντρο των μεγάλων ευρωπαϊκών εξελίξεων. Αλλά ταυτόχρονα θα αναδεικνύει και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, την ομορφιά και την ταυτότητα του κέντρου και της κάθε γειτονιάς του.

Σήμερα έχουμε απέναντί μας την κυβέρνηση του κυρίου Σημίτη. Και λέω "απέναντί μας" διότι, αν και πολύ θα θέλαμε μία αρμονική συνεργασία, γνωρίζουμε πως όσα απαιτούν οι πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά από αυτή την κυβέρνηση, θα χρειαστεί να δώσουμε μάχη ώστε να τα κερδίσουμε.

Ο Συνδυασμός μας, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αποστολή του, έχει μία βασική αρχή: Θα είναι συνεργάσιμος μεν, αλλά και διεκδικητικός απέναντι στην όποια κυβέρνηση. Σήμερα του ΠΑΣΟΚ. Αύριο της Νέας Δημοκρατίας.

Έχω προσωπικώς την τύχη και την τιμή να βρίσκονται δίπλα μου δύο πραγματικά εξαιρετικοί συνεργάτες: Η Μαίρη Τσανάκη και ο Θάνος Βεζυργιάννης. Και οι τρεις μαζί μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την ευρύτερη Αθήνα και καλύτερο τον ευρύτερο Πειραιά. Έχουμε τα εφόδια. Δηλαδή:

  • Γνώση των προβλημάτων.
  • Εμπειρία του χώρου της Αυτοδιοίκησης.
  • Αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα.
  • Πρόγραμμα και σχέδιο, ώστε να μετατρέψουμε το όραμά μας σε πραγματικότητα.
  • Όρεξη να εργαστούμε, αλλά και θέληση να εφαρμόσουμε το Πρόγραμμά μας.

Ξεκινάμε μία προσπάθεια, με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας. Μία προσπάθεια με στόχο: Ελεύθερη Αυτοδιοίκηση Τώρα. Για καλύτερη ποιότητα ζωής στο Λεκανοπέδιο, σε κάθε Δήμο, σε κάθε γειτονιά.