Σάββατο, 18 Μαίου 2024



Εισαγωγή

Επιμέλεια Άρθρων

Κατάλογος Άρθρων
Εκλογές Μάϊος 2023

Εκλογές Ιούλιος 2019

Εκλογές Μάιος 2019

Εκλογές Σεπτέμβριος 2015

Εκλογές Ιανουάριος 2015

Εκλογές Μάιος 2014

Εκλογές Ιούνιος 2012

Εκλογές Μάιος 2012

Εκλογές 2010

Εκλογές 2009

Εκλογές 2007

Εκλογές 2006

Εκλογές 2004

Εκλογές 2002

Εκλογές 2000


Στείλτε το άρθρο σας

Επικοινωνία

 

 

DIGITAL ELECTIONS VERSION

Μήνυμα αντίστασης και πάλης

του Σπύρου Χαλβατζή, υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων, 5/10/2002

Πρόσκληση προς όλους όσοι δεν υποτάσσονται στη λογική της νέας τάξης πραγμάτων, αρνούνται τον χρηματισμό, τον εκφυλισμό, τη φθορά και διαφθορά των συνειδήσεων...

Η "Συμπαράταξη για την Αθήνα" στην τετραετία που πέρασε στάθηκε στην πρώτη γραμμή της πάλης στο Δημοτικό Συμβούλιο και έξω απ' αυτό, αγωνιζόμενη για τα προβλήματα των εργαζόμενων του χεριού και του πνεύματος, των συνταξιούχων, των γυναικών, των νέων, των οικονομικών μεταναστών.

  • Αγωνιστήκαμε για τα προβλήματα συνολικά των κατοίκων και της πόλης.
  • "Διεκδικήσαμε την πόλη μας" για τους εργαζόμενους, για τους νέους.
  • Υπερασπιστήκαμε την πολιτιστική της κληρονομιά και το περιβάλλον της.
  • Δώσαμε μάχες για τη διατήρηση και ανάπτυξη των ελεύθερων χώρων, συγκρουστήκαμε με τις κυρίαρχες δυνάμεις και τους καταπατητές-καταστροφείς του πρασίνου.
  • Προσπαθήσαμε για τη συσπείρωση δυνάμεων και τη διεκδίκηση μαζί του δημόσιου χαρακτήρα των κοινωνικών υπηρεσιών της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και του αθλητισμού.
  • Υπερασπιστήκαμε το δημόσιο χώρο και αγωνιστήκαμε για τη διεύρυνση της έννοιας "δημόσιο αγαθό και ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών".
  • Παλέψαμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και ζητήσαμε την καταδίκη των εμπόρων ναρκωτικών με τις πιο βαριές ποινές.
  • Στηρίξαμε τη δράση των θεραπευτικών κοινοτήτων και την κοινωνική επανένταξη των πρώην χρηστών.
  • Διεκδικήσαμε οικονομικούς πόρους για το Δήμο από τον κρατικό Προϋπολογισμό και καταδικάσαμε την αδράνεια των κυρίαρχων δυνάμεων που χρησιμοποιούν το Δήμο για να περνάνε μεγάλο μέρος της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής.
  • Στηρίξαμε τη δράση των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού στην προσπάθειά τους να αναδείξουν και να προβάλλουν το πολιτιστικό τους έργο.
  • Συμπαρασταθήκαμε στους αγώνες της εργατικής τάξης της Αθήνας, στους επαγγελματοβιοτέχνες και μικρέμπορους, στους μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, στην εργαζόμενη διανόηση και στους συνταξιούχους.
  • Προβάλλαμε τα δίκαια αιτήματα των ανέργων, των υποαπασχολούμενων.
  • Aντιταχθήκαμε μαχητικά και μαζικά στην κρατική βία και καταστολή, στην κυβερνητική επιδίωξη περιορισμού, συρρίκνωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.
  • Πήραμε δραστήρια μέρος στον αγώνα για την Ειρήνη, ενάντια στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Σταθήκαμε κόντρα στην επίθεση της νέας τάξης των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Συμβάλλαμε στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης με τους λαούς που αγωνίζονται για την εθνική τους ανεξαρτησία και δέχονται τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Η "Συμπαράταξη για την Αθήνα", η δύναμη της αντίστασης και πάλης που εμπιστεύτηκε μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της Αθήνας στις προηγούμενες εκλογές, ανταποκρίθηκε στην απαίτησή τους. Η "Συμπαράταξη" "διεκδίκησε την πόλη μας", αντιστάθηκε και όπου μπόρεσε αντεπιτέθηκε στις δυνάμεις που καταπατούν την πόλη και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, των κατοίκων.

Στη μάχη που δίνουμε για να παραμείνει ανυπόταχτη η Αθήνα, καλούμε όλους εκείνους που αυτοπροσδιορίζονται ή νιώθουν αριστεροί, κομμουνιστές, αγωνιστές, μάχιμοι, όλους όσοι δεν τα δίπλωσαν και δεν το βάζουν στα πόδια στις δυσκολίες της μάχης για τη ζωή, όλους όσοι δεν υποτάσσονται στη λογική της νέας τάξης πραγμάτων, όλους όσοι αρνούνται το χρηματισμό, τον εκφυλισμό, τη φθορά και διαφθορά των συνειδήσεων, όλους όσοι αισθάνονται ότι θίγονται, από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, όλους όσοι προσβάλλονται από την αλαζονεία, την υπεροψία των εξουσιαστών και των επικυρίαρχων, που στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, θέλουν να μονιμοποιήσουν και νομιμοποιήσουν την κρατική βία και καταστολή.

Όλους όσοι θέλουν να δώσουν μια απάντηση, να στείλουν ένα μήνυμα στην εφαρμοζόμενη πολιτική που προωθείται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στηρίζεται από τη ΝΔ και όλες τις δυνάμεις που αποδέχονται την πολιτική της ΕΕ, τον πυρήνα της που είναι η ΟΝΕ, όλους αυτούς τους καλούμε να στηρίζουν, να ενισχύσουν, να ψηφίσουν τη "Συμπαράταξη για την Αθήνα".